Udviklingen i mit maleri

Jeg begyndte for 20 år siden at male akrylmalerier på lærred. Afsættet var et kursus på Skælskør Folkehøjskole, hvor maleren Ken André Stilling gav inspiration og øste af sin viden om kunstens mange facetter.


Jeg begyndte med en blå periode. Jeg ønskede fra start af skabe abstrakte og rustikke malerier, hvori indgik sand og andet materiale, som jeg fandt på min vej. Bl.a. var jeg i Skagen, hvor jeg ude på Grenen samlede forskelligt op, der kom ind i de malerier, som blev malet på stedet, og som med deres lys og lethed sugede stemningen ind fra Skagen.


Efter den blå periode kom den brune periode, hvor jeg lod inspirationen og kreativiteten folde sig ud ved hjælp af de brune, gule og beige nuancer.


Da jeg havde udlevet denne brune periode, sprang jeg ud i eksperimenter med rød, sort og hvid på store lærreder - fortsat abstrakt, om end jeg fangede motiver, som jeg legede med og lod mig inspirere af. I denne periode malede jeg også helt små sorte og hvide malerier, som jeg selv blev meget glad for. F.eks. "Sort sø" og "Black Forrest".


Selv om den røde periode var spændende og farverig, kan den på ingen måde hamle op med "Den koloristiske periode, hvor jeg virkelig sprang ud i et rent festfyrværkeri af farver - om end dog for det meste i lyse og lette nuancer.


Jeg begyndte at male skikkelser, f.eks. "samhørighed", der er inspireret af følelsen at være knyttet til sine børnebørn. Så var jeg ved Vesterhavet, nærmere betegnet ved Vejlby Klit, hvor jeg malede de 3 første malerier med "Strandvandrerne". Jeg er fortsat facineret af stemningen langs havet, så der vil komme flere malerier derfra.


Som regel får jeg inspirationen til malerierne fra de steder, jeg kommer, hvor den indre stemning trænger sig på for at komme til udtryk i farver og motiver. For det meste har malerierne noget med samspil mellem mennesker at gøre. Men som temaerne viser, har jeg også beskæftiget mig med dyr og fugle.


"Dyreperioden" er inspireret af mødet med Lisbet Seierskilde, tidligere danmarksmester i dressur og dressurrytter på internationalt plan. Læs om Lisbet på hendes hjemmeside www.lisbetseierskilde.com.


Senere kom "Den sorte periode". Hér bruger jeg sort baggrund til at fremhæve mine motiver og det, jeg vil udtrykke i mit maleri.


I juni 2014 etablerede jeg "et arbejdende værksted" i forbindelse med Lynge Marked, i Lynge syd for Sorø. Hér stod jeg udenfor og malede - eller gik i hvert fald i gang med 2 malerier, som var inspireret af forventningen til, at jeg om en måned skulle til Sydafrika på fotosafari i Matswarni Lodge. Jeg har tidligere været i Kenya, hvor jeg besøgte masaierne. Derfor blev mine malerier til 2 farvestrålende billeder af masaier, der stod stod ranke og spejdede mod horisonten. Begge malerier blev solgt kort efter Lynge Markedet. Jeg nåede desværre ikke at få taget foto af dem.


Jeg har fortsat forskellige malerier hængende i salen i Lynge Forsamlingshus. 


I 2017 deltog jeg i Art Market, som blev afholdt hos St. Galla, Strandvejen 119, Hejninge, 4200 Slagelse. Vi var mere end 40 udstillere - med kunst og kunsthåndværk, og der var café med live musik samt malecafé for børn. Art Market er nu flyttet til Gerlev Idrætshøjskole. Læs mere på www.artmarket.nu.


I 2020 og 2021 har maleriet bl.a. været præget af Corona-nedlukningen og de følelser, som er forbundet hermed. Her har jeg arbejdet på tværs af mine tidligere farveperioder for at få netop det frem, som jeg ønskede at udtrykke i maleriet. Se fanebladet "Coronaen".


I samme periode har jeg arbejdet en del med fuglemotiver. Det førte mig ind i nye tekniker, hvor det naturalistiske ind imellem tog over og lod mig føre med! Et brud med min ellers ekspressionistiske stil, men det måtte prøves. Se "Den naturalistiske periode".


En fortælling fra en tur til Israel med Rasmus Birkerod i 2020 fangede og inspirerede mig til yderligere læsning om stederne - og til en række motiver, dels inspireret af fotos og dels ud fra den frie fantasi. "Israel". 


Sidst, men ikke mindst har jeg løbende ladet mig inspirere af indtryk og lyst til nye farver og tekniker. Disse billeder ses under fanebladet "Udvalgte malerier". 


Under fanebladet "Nyeste malerier" finder du de seneste malerier - med link til den periode og stilart, som de hører til, og hvor man finder titel, størrelse og pris.


Udstillinger:

- FOA Sydsjælland

- Sorø Bibliotek

- Lynge Forsamlingshus - inkl. arbejdende værksted på "Lynge-Marked"

- FOA Vestsjælland

- Gefion i Sorø

- Art Market

- Hospicegården i Dianalund (marts 2021)

- Orbicon A/S, Linnés Allé 2, 2630 Taastrup (maj/juni/juli 2021)

- FOA, Staunings Plads, 1790 København K (oktober 2021)

- Agergårdshaven, Karlslunde (februar/marts/april 2021)

- Art Market, Gerlev Idrætshøjskole, (maj 2022)